Un produs Blogger.

Ieri, mâine, evoluție

duminică, 11 noiembrie 2012



Azi, mâine, acum, ieri, o lună, ani, 1937, 2012 ... totul e timp și se traduce în evoluție. Căutăm, descoperim, inventăm pentru o viață mai bună și mai frumoasă.
Tehnologia și descoperirile ei au schimbat lumea, ”ne-au împins” înainte, au rupt bariere, au șters limite. Toate pentru o viață mai ușoară.
Telegraful, telefonul cu fir și apoi telefonul mobil. Televizorul alb-negru și acum o plasmă, primul calculator și acum tableta, carțile din bibliotecă și acum e-book. Diferit de ieri și cu siguranță și mâine va fi diferit de azi. Suntem mai aproape de ce avem nevoie, într-o lume mai colorată și mai rapidă. Rapidă și fără emisii CO2. La asta s-au gândit și cei de la Toyota când au lansat modelele hibrid. De la prima mașina la cea de azi, au făcut un pas important pentru tehnologie dar și pentru natură. 


Eleganță, confort, siguranță acum și cu motoare electrice. E primul pas către schimbare și o planetă mai albastră chiar și din mașină.
Toate inovațiile au avut un impact major asupra vieții noastre și poate cea mai importantă descoperire a fost a mașinii. Și ieri și azi ne-am dorit mișcare. Să ajungem unde ne dorim, să fim și aici și acolo, repede. Din 1672, când Ferdinand Verbiest a inventat prima mașină și până azi, producătorii de automobile au fost nevoiți să împingă limitele.
Din 1937, când a fost înființată Toyota și până azi, au creat mașinile hibrid.
În drumul nostru către ”a inventa ce este mai bun” nu trebuie să uităm ce este mai bun și pentru mediul înconjurător. Putem descoperi și evolua atât timp cât planeta ne mai ”acceptă”, tocmai de aceea trebuie să ne purtăm responsabil.
Toyota se traduce ”a aduce fericire” iar tehnologia, de la grecescul techne, dezvăluirea adevărului în frumos.
Inovațiile frumoase aduc fericire, nouă și naturii.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 18.

Sursa foto 1: www.newspad.ro
Sursa foto 2: www.toyota.ro

Trăiește viața ca o poveste



”Doamna Bovary sunt eu” a spus Flaubert. Doamna Bovary sunt și eu pentru că fiecare femeie își caută mereu fericirea, pentru că ochii văd mai departe de ceea ce trăiește, pentru că își dorește, pentru că iartă, pentru că minte, pentru că iubește.
”Doamna Bovary” de Gustave Flaubert a ilustrat zbateriile Emmei Bovary, alegerile și încercările ei de a-și depăși condiția, aducând în atenție, în același timp, ideea despre necesitatea unei transformări sociale.
Doamna Bovary este o femeie deșteaptă care caută doar să atingă adevărată dragoste care așa cum credea și ea trebuie să ”vină pe neașteptate, cu tunete și fulgere, uragan din cer care se prăbușește peste viață, o schimbă total, smulge voințele precum frunzele și târăște cu el în furtună inima”.
Mi-ar plăcea să fiu Emma Bovary, chiar dacă asta ar însemna o luptă nefericită cu mine pentru fericire. Dar până la urmă asta facem, dincolo de ceea ce trăim, ne căutăm propriul basm, prințul fermecat, iubirea veșnică.
Așa cum Gustave Flaubert își iubește personajul așa și eu o iubesc pe Emma Bovary din mine, din povestea mea. Acea Emma care își imaginează o altă lume, mai boemă, mai parfumată, care respinge toate urâciunile vieții, toate mediocritățile, care înșeală nevinovat, care iubește, speră și visează cu ochii deschiși. Mereu avem nevoie de mai mult, de More by Demi. Și uite așa un strop de parfum cu un strop de iasomie te face să visezi la propria poveste și poți fi orice personaj vrei, chiar și Emma Bovary.

Articol scris pentru Oriflame, concurs: Trăiește viața ca o poveste.
 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite