Un produs Blogger.

Guest-post – Stereotipuri si mituri despre alcool

marți, 8 ianuarie 2013

Pentru ca așa am învățat că marți e zi de guest-post, adică alți scriu la tine și tu la alții, Emil a scris frumos despre alcool, că tot a fost sezonul în care a curs râuri-râuri. Deci luați de vă veseliți



Salutare tuturor. Un oltean ratacit (virtual) prin Moldova va deranjeaza.  Olteanul se numeste Emil Calinescu si este triplu blogger. Scrie, in paralel, pe http://emilcalinescu.eu/, http://emilstudentulminune.wordpress.com/ si pe  http://minunat.eu/ . Si pentru ca tot sunt in vizita in Moldova, voi scrie despre …alcool. Nu la modul general. Asadar, stereotipuri si mituri despre alcool. Sa vedem:
1.     Moldovenii sunt cei mai betivi. Datele statistice nu ne ajuta, insa experientele personale par a fi de partea noastra. Si totusi, oltenii is cuminti cand vine vorba de dat la masea? Greu de crezut.
2.     Bauturile trebuiesc baute in ordinea tariei. Mitul este dat de faptul ca unele tarii, gen tuica stramoseasca, sunt un bun aperitiv. Alea le bei inainte de masa, iar apoi o dai pe vin. Tuica poate fi inlocuita cu votca. Dar nu e valabil cand bei bere. Care trebuie bauta musai INAINTE, altfel iti vine pe gat grav. Si s-ar putea sa incepi sa hranesti niste ratuste.
3.     O bere iti iese din organism dupa 45 de  minute, asa ca daca bei 15 minute o bere, apoi faci pauza 45 de minute, poti sa bei oricat ca nu te imbeti. No shit, deci poti sa bei 24 de beri, non-stop, doar facand pauza? Nu prea cred.
4.     Cea mai buna bere e cea nemteasca ori cea englezeasca. Prostie mai mare ca asta n-am auzit (mai ales partea a II-a). Englezii, ca si irlandezii, beau Berea CALDA (“la temperature camerei”) si fara spuma. Mai bine beau o cola decat asa ceva. Iar mai buna ca Berea nemteasca e cea belgiana. E adevarat, e mai scumpa. Nemtii sunt cei mai mari bautori de bere, dar doar din punct de vedere CANTITATIV. Si da, posibil sa fie din punct calitate-pret mai buna Berea la nemti.
5.     Berea se bea seara, inainte de culcare. Eu n-as recomanda asta, Berea are efect diuretic si s-ar putea sa trebuiasca sa te trezesti dupa o ora. Mai bine mai stai 1-2 ore s-o dai jos.
6.     Daca bei bere cu paiul te imbeti mai repede. O mare PROSTIE! Probabil chestia asta au testat-o niste pitipoance care nu bausera in viata lor alcool. Si cu atat mai mult bere. Si care ulterior au hranit instant ratustele.
7.     De ce, daca e facuta dupa aceeasi reteta, Berea are gust diferit in diverse tari? Ma mediocrilor, incredientul de baza la bere este … APA ! Daca pui apa din Romania sau apa din Germania, E ALTA BERE!
8.     Berea e pentru oamenii saraci, cei bogati beau wiski sau vinuri scumpe. Fals, daca vrei sa bei beri bune, dai o gramada de bani pe ele. E o chestie de gust. Ce-I drept, fitosii se lauda ca nu beau bere. Cica fac burtica.
9.     Daca amesteci bauturile in acelasi pahar e nasol, daca le bei insa separat, pe aceleasi, nu e acelasi lucru. De fapt efectul e cam acelasi. Exista bauturi tip cocktail, cu 3-4 bauturi in ele, care nu au INSTANT efectul ala prezis. Iar daca bei 10 tipuri de bauturi intr-o seara, fie si separate, tot la rate vei da intr-un final. Pe bune.
10.                       De revelion si de ziua mea trebuie musai sa beau. Este singurul stereotip pe care nu-l pot contrazice.
Salutari ALCOOLIZATE tuturor si HAI NOROC :)

p.s.: acum e rândul meu, de scris la el, guest-post despre, despre... suspans.... Manele :)

2 comentarii:

Cuibus spunea...

"O bere iti iese din organism dupa 45 de minute, asa ca daca bei 15 minute o bere, apoi faci pauza 45 de minute, poti sa bei oricat ca nu te imbeti." de unde ai scos-o pe asta? Depinde de greutate si de organismul fiecaruia asta cu 45 de minute e ca si aia ca mananci patrunjel sa prostesti alcool testul..

Emil Calinescu spunea...

Am auzit la un amic. Are ambii parinti doctori si parea foarte sigur pe el. Asta acum 3 ani. Ulterior, cand am vorbit cu el, mi-a zis ca recunoaste ca era doar un mit/prostie. Dar ca multi stiau de acel mit :)

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite