Un produs Blogger.

O lume neconectată la internet

marți, 20 noiembrie 2012



Viața mea fără calculator și internet? Nici nu pot să mi-o închipui acum după ce pierd ore în șir pe blog sau pe rețelele de socializare. Cred că poate ar fi mai mult timp pentru citit lucruri bune, scrise bine. Poate am fi un pic mai boemi și mai creativi. Mai romantici și ne-ar fi mai des dor pentru că acum, la un click distanță pe skipe sau pe mess suntem aproape de toți cei de departe.
Poate ne-am întâlni mai des unii cu alții și ne-am plimba mai des. Am simți natura, am simți anotimpurile altfel cum trec.
Este foarte util internetul azi dar fiecare evoluție are și reversul ei. Ne-a dat de toate dar ne-a luat un pic din sensibiliate și poate și din creativitate. Când le primești pe toate atât de ușor e mai greu să îți pui mintea la contribuție.
Dacă nu ar fi internet pentru o zi cred că ar fi și mai multă liniște. O liniște în care am mai vorbi și cu noi.
Dar totuși? Fără calculator și internet? Greu de imaginat acum după ce le avem pe toate astea la îndemână. E greu să îți închipui că ce stochezi acum pe un hdd, va trebui să le scrii cu cerneală pe hârtie.
E prea greu să îți închipui că mai scrii un articol la mașina de scris și nu la laptop, oriunde ai fi. Ne-ar fi dificil să notăm tot ce ține minte memoria unui calculator sau să mai stăm la rând la cumpărături când avem magazine online.
Are un parfum frumos perioada în care internetul era ”pe drum” dar acum ne place să îl simțit doar când suntem în concediu. Îmi închipui cu plăcere anii fără atâta internet, cred cu convingere că ar fi mai colorată viața noastră, dar cred totuși că doar mi-ar plăcea să îmi închipui.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 23
 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite