Un produs Blogger.

Viata in doi - guest-post scurt pe doi

marți, 29 ianuarie 2013



Sunt Daniel Botea si va salut Natural, ca Aloe Vera. Otilia mi-a dat o tema duala si de viata in acelasi timp :)

Viata in doi: cat e bucurie, cat e compromis, cat merita, cat nu. 
E mai usor in doi pentru ca asa e sau pentru ca asa am fost invatati sa credem? Ce inseamna de fapt viata asta in doi? E sanatoasa viata in doi?

Ca sa incep optimist, sa spun ca doi este cifra mea preferata. De cand eram mic, fara sa stiu eu de Yin si Yang, de dualism si altele. Atat de mult mi-a placut incat este singura nota pe care n-am luat-o niciodata la scoala, liceu sau facultate :)

In schimb imi place sa ma bucur cat doi de toate lucrurile frumoase din viata mea.

Deci, ca sa raspund la intrebarea Otiliei, la mine este bucurie :) Bine, acum depinde si din care parte privesti :) si sa n-ai pretentii de 100% :))

Compromisuri sunt in fiecare azi, in orice domeniu, dar depinde de fiecare sa nu faca si compromisuri compromitatoare.

Acum, ca sa fac o punere in context, mai am putin si aniversez 20 de ani de casatorie, asa ca eu zic ca merita :)

Otilia ma cunoaste putin si poate sa spuna ca sunt o fire sociabila. Eu n-as concepe viata de unul singur. Asa sunt eu, asa am vazut, asa cred ca este bine. Si mai bine este in 3 ... Nu va ganditi la prostii, ca eu vorbesc de copii.

Ce inseamna viata in doi depinde de partile componente. Daca unul este unu si jumate, il face pe celalalt subunitar. Unora le place, altora nu. Cel mai bine este in echilibru. Asta este concluzia la care am ajuns eu.

Adica eu cred ca asa este cel mai sanatos, ca sa raspund la ultima intrebare.

Banuiesc ca Otilia se refera la viata in doi si la gasirea sufletului pereche. Eu cred ca merita sa-ti cauti perechea. Nu garantez rezultatul, dar merita incercat. Se spune ca la batranete regreti mai mult ce n-ai facut in viata, decat ceea ce ai facut.

Si ca sa inchei in ton cu viata si cu firea mea vesela, sa va spun un banc :)

Ion si Maria casatoriti de n ani, ajunsi la o varsta respectabila. Moare Ion, ajunge in Rai si dupa cativa ani ajunge si Maria acolo.
- Ioane, ce bine ca te-am regasit, zice Maria.
La care Ion ii spune scurt:
- Stii ce, a fost vorba ca ... panca cand moartea ne va desparti :))

Spor dublu!

P.S. Na ca ti-l trimit la ora 22 :)

Guest-post: De ce să nu te apuci de fumat



 Deși fumător, din dorința de a se lăsa, l-a lovit inspirația și a ieșit acest guest-post. :)

Salutare, sunt Amon și sunt de găsit pe http://simpluinculori.wordpress.com/ :). Astăzi, în vizită :), m-am gândit să scriu de ce să nu te apuci de fumat. Știu că sună cam idiot articolul, mai ales că vine din partea unui om care fumează din anul lui 2005 dar după lupte seculare, după nopți nedormite și multe cele, am decis că e musai să mă las de țigară. Să o las, să o arunc și gata. Pur și simplu. Dar asta nu se va întâmpla acuma, ci de la 1 martie 2013 și știu că nu mă credeți, dar…. am să vă demonstrez asta. Până la urmă, eu vouă nu am ce să vă demonstrez. Trebuie să țină doar de mine.
Așa că, câteva sfaturi bune să nu te apuci de fumat. Eu doar îți zic și poate așa îți intră în cap.

Zic din start. Țigara nu aduce nici măcar un amărat de beneficiu.
1. Țigara conține cel puțin 60 de substanțe cancerigene. Ascultă bine și uită-te în jur. Poți să te duci la spital să întrebi un doctor.
2. Ți se îngălbenesc degetele cu care fumezi – asta în timp, dar se îngălbenesc. Așa și-a dat tata seama că fumez. Faza a fost așa, undeva acum 5-6 ani. Tata : Andrei, dar tu fumezi? Eu : Nu tată, cum să fumez? Tata : Băi, tu crezi că eu nu am fumat la viața mea? Tu crezi că nu m-am prins după culoarea degetelor? Și am rămas așa.
3. Nicotina provoacă dependență. Sunt mulți care zic că ei nu au nici o treabă cu dependența. Într-adevăr, știu doar o persoană care poate să fumeze 10 pachete de țigări în 2 zile, că după, stă lejer o lună fără să pună țigara în gură.  Dar este doar un caz. Nicotina provoacă dependență fizică și psihică.
4. Fumul de țigară conține cianuri. Nu știți ce este o cianură? Cianura era folosită în WW2, dacă vă aduceți aminte. Nu știți la ce? Vă invit să citiți despre cianură. Cianurile din fumul de țigară sunt în cantități moderate, dar asta nu înseamnă că nu au efect nociv. Inflamează căile respiratorii.
5. Rezistența fizică. Când nu erai fumător, alergai fără nici o problemă, așa este? Acum, după un timp, realizezi că alergi puțin și ai senzația că îți dai duhul nu? Realizezi asta, nu-i așa?
6. Cost ridicat per pachet. Un pachet de țigări decent costă undeva la 13-14 lei. Când m-am apucat eu, era undeva la 4 lei și ceva, nu e bai. Zic decent, că nah, nu poți fuma chiar mahorcă Ronson, Army, More etc. că mori cu zile. Dacă stai și te gândești la cât de mult costă un pachet de țigări, ajungi la : cu 14 lei, pot să-mi cumpăr ceva de mâncare. 2-3 kile de cartofi, câteva ouă, un sul de brânză topită și câțiva cabanoși sau crenvuști. Acum după ce ți-am zis, la ce concluzie ajungi? Merită să dai 14 lei pe un pachet de țigări? Te mai întreb de 1000 de ori dacă vrei. Răspunsul meu : nu, nu merită.
7. Dacă nu fumezi, ai mai mulți bani.
Nu te îmbogățești, stai liniștit. Dar ai să vezi, surprinzător chiar, că atunci când ai să ieși cu Ileana sau cu prietenii tăi cocalari, că ai mai mulți bani. Nu va mai trebui să te gândești și la țigări. De exemplu, ai 2o de lei. Din 20 de lei poți să-ți cumperi 4 cafele când ieși cu Ileana sau cu Matilda. Dacă mai cumperi și țigări, rămâi cu bani de o cafea. E ușor să-ți faci niște calcule.
8. Faci rău cocalarului de lângă tine.
Chiar dacă merită să moară sau să crape rânza-n el, el totuși are drept la viață și să fie sănătos. Nu este obligat să respire fumul filtrat prin plămânii tăi coxați.
9. Poveștile cum că unii au trăit 70 de ani fumând…..
Alea sunt cazuri aparte. Tu, nu ai să trăiești 70 de ani cu țigara-n bot, te asigur. Vremurile sunt altele, nu mai trăiești în condițiile de acum ceva vreme, așa cum trăiau bunicii și părinții tăi. Ăia mâncau sănătos 100%, iar o parte din efectele nocive ale țigării erau eliminate. Tu mănânci la KFC, MC și toate dughenele fast-food de la colțul blocului.
10. Țigara te conduce pe tine?
Nu, nu te conduce.

Astea sunt sfaturile mele. Alții vor da și altele, dar eu mă rezum doar la atât. Sper că am zis ceva care să te facă să înțelegi că țigara este o PROSTIE.
Nu te apuca de fumat. Țigara nu te face șmecher. Poate toate puțoaicele de vârsta ta, sunt în limbă după tine, că ești fumător, că ești șmecher că fumezi, dar mai târziu, majoritatea puțoaicelor vor pleca. Tu vei rămâne cu domn patron în brațe și țigara-n gură. Asta este valabil și pentru tine domnișoară :).


 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite