Un produs Blogger.

De ce să consumăm produse românești?

miercuri, 28 noiembrie 2012



Bună întrebare. De ce? Pentru că sunt bune, pentru că sunt ale noastre, pentru că ne putem promova și noi pe noi, pentru că merităm.
Mi-aduc aminte gustul merelor sau a roșiior culese din curtea bunicii mele. E gustul bun și dulce al copilării, al lucrurilor sănătoase și proaspete. Rareori la produsele din comerț mai găsești acest gust. Ne-am pierdut identitatea și uneori și gustul printre atâtea alte produse. Ceapa roșie, cașcavalul de la Bran, o, sunt atâtea gusturi românești bune.
Cred că este foarte important să ne cunoaștem istoria, să știm despre noi ca popor și să ne promovăm produsele cât mai bine.
Sănătatea este foarte importantă tocmai de aceea ar trebui să fim atenți la ceea ce consumăm iar produsele românești au gustul sănătos al produselor făcute în casă. Dacă ținem la noi și familia noastră ar trebui să ne oprim mai des la standuririle cu produse românești.
Dincolo de acest aspect al gustului, al sănătății, al promovării noastre, consumul produselor românești înseamnă dezvoltarea agriculturii și a economii.
Am încuraja agricultorii români dar am ajuta în același la creșterea economiei românești, tot mai fragilă în ultima vreme.
Atunci când mergem la cumpărături în coș ar trebui ”să mai aruncăm” și produse românești. Și dacă tot vorbim de cumpărături, cei de la Real, au inițiat o astfel de campanie de promovare a produselor românești pentru că în fond de asta au nevoie. De o promovare mai bună, să auzim mai des și să fim mândri că suntem români nu doar pe 1 decembrie ci în fiecare zi.
Este vorba de ”Standul produselor românești”. Ei au făcut un pas, ce ziceți, facem și noi acasă ”raftul produselor românești”?

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 26.

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite