Un produs Blogger.

Un stil de viață sănătos

joi, 15 noiembrie 2012



Cu toții suntem într-o fugă după ceva dar cu toate acestea suntem tot mai bolnavi. Suntem activi, grăbiți dar nu și sportivi. Faptul că apar tot mai des conferințe despre sănătate, sport, cărți despre echilibru în viață este un semn că exact asta ne lipsește. Căutăm și cumpărăm exact ce avem nevoie.
În urmă cu ceva timp am scris un articol despre performanța în sport care este din ce în ce mai slabă. Am vorbit cu antrenori în diverse sporturi iar răspunsul a fost mereu același: nu mai avem cultură în ceea ce privește sportul. Am stat de vorbă și cu copii care practică diverse sporturi precum gimnastică, atletism, badminton, tenis și simțeam că vorbesc cu niște oameni mari, maturi, dar care spre deosebire de restul au înțeles importanța sportului și a unui altfel de stil de viață. Ei nu vor cumpăra niciodată cărți despre un stil de viață sănătos, ei eventual le vor scrie.
Ei nu își închipuie viața fără sport și i-au înțeles importanța.
Eu nu am făcut sport ca ei dar probabil copii mei vor face. Eu doar fug de la muncă acasă și atât.
Până acum mi-am răspuns la întrebarea de ce nu fac sport cu ”nu am timp”. Acum am găsit alt răspuns. Știți cum e, dacă nu vine Mohamed la munte, vine muntele la Mohamed. Nu pot să îmi aduc stadionul în dormitor să dau ture dar pot să mă îmi caut o bandă de alergat. La un click distanță din catalogul Real, pot alege o bandă de alergat magnetică și să încep să alerg și cu scop. Nu e niciodată prea târziu pentru un stil de viață sănătos.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 20.


 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite