Un produs Blogger.

O fi oare moral…?

luni, 14 aprilie 2008

Am fost intr-o duminica la Gradina Zoologica … era frumos afara asa ca la fel ca tot omul satul de frig si stat in casa am iesit la aer. Ca sa fie nu doar o plimbare am fost la Gradina Zoologica. O multime de oameni cu copii si fara, se bucurau si se plimbau de la o cusca la alta sa vada bietele animale. Mi-a placut ca sunt la Zoo caci si eu m-am bucurat sa vad tot felul de animale si eu m-am plimbat de la o cusca la alta … si in timp ce ma plimbam ma uitam la bietele animale si ma gandeam cum s-or simti ele asa acolo, cat de fericite sunt ele … O fi oare moral sa existe asa ceva, Gradina Zoologica – o inchisoare de animale.
Am tot stat si m-am gandit, m-am uitat pe la reactiile celor din jurul meu si in ochii acelor animale. Daca ar putea vorbi, mi s-au parut tare triste, singure si vai de mama lor cu toata multimea aia de oameni in jur.
Pentru cei din jurul meu e la fel ca si pentru mine, un loc de agrement si educatie. E frumos sa vezi animale exotice,sa afli ce mananca, conditiile de trai. E o lectie de zoologie placuta. Dar pentru ele cat de placut o fi sa traiasca acolo? M-am simtit bine si nu prea si m-am tot gandit daca e binesau nu ca exista atat de multe gradini zoologice Habar n-am … pe de o parte fain, e distractiv sa mergi la zoo, pe de alta parte trist sa vezi atatea animale cum stau inchise ca tu sa le admiri si sa te minunezi.
Nu contest ca nu sunt ingrijite si hranite, nici vorba, ma gandesc doar la moralitatea faptului de a inchide niste animale care nu sunt facute pentru a trai in niste custi.
Am ramas cu gandul acolo caci parca mi-e mila de ele dar parca abia astept sa am un copil si sa-l duc la zoo ca-i mai aproape zoo ca Africa si, si biletul este mai ieftin
Am intrat pe net vroiam sa mai aflu ceva despre gradinile astea zoologice. Prima gradina zoological care s-a deschis in Romania este cea de la Sibiu, in anul 1929 in padurea Dumbrava. De atunci in fiecare oras mai mare s-a deschis cate o gradina zoological ajungand ca in gradinile din Romania sa traiasca circa 5000 de mamifere, 5200 de pasari si 450 de reptile.
O fi sau nu o fi moral? Asta-i intrebarea la care nu stiu de unde sa incep sa raspund, nu stiu cu ce sa incep sa raspund. Poate ca adevarul o fi si in problema asta pe calea aurita de mijloc.
Daca articolul asta te-a facut sa spui ceva, sa ai o parere despre asta sau pur si simplu sa spui ca nici tu nu ai gasit nici un raspuns trimite un email pe adresa pintilioaie_otilia@yahoo.com sau intra pe blogul otilia-pintilioaie.blogspot.com si lasa un comentariu si voteaza daca e moral sau nu.

Alege sanatatea … intoarce-te la natura

Intre 7 si 11 aprilie 2008 a fost la Brasov Expo Sanatate. Am fost si eu, din curiozitate si cred ca din dorinta de a trai mai sanatos, si pot sa spun interesant. Am venit acasa cu o mana de pliante si in cap cu o multime de idei sanatoase. Pai sa va spun … ca o data cu Ziua Mondiala a Sanatatii voluntari ai Asociatiei Stundentesti AMICUS impreuna cu Universitatea Transilvania Brasov, Agentia de sanatate publica si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov, s-au gandit sa demareze o campanie de informare despre beneficiile unui stil de viata sanatos. Generic campania lor s-a numit “ Back to basis”. Aceasta campanie cuprindea mai multe componente, si anume:

1. Sectorul expozitional cu 8 standuri SANATATE ( soare, aer, nutritie, tihna, activitate fizica, temperanta, echilibru spiritual ). La fiecare stand un tanar entuziasmat iti povestea lucruri interesante si te ghida pe drumul sanatatii. In aceste standuri se gaseau panouri informative de unde puteai afla lucruri nu numai interesante ci si utile pentru a incerca sa-ti schimbi stilul de viata alegand sanatatea.

2. Standuri cu teste medicale.
Dupa ce te-ai informat puteai sa te opresti sa-ti faci gratuit o serie de teste precum: masurarea tensiunii arteriale, masurarea greutatii, procentului de grasime corporala, teste de evaluare a stilului de viata.

3 Stand de carti si pliante.
Daca vroiai sa afli si mai multe si sa-ti continui documentarea despre a trai sanatos o multitudine de carti utile iti stateau la dispozitie, trebuia doar sa scoti ceva bani din buzunar, ca de’ sanatatea pe bani se tine.

4. Stand de produse sanatoase.( SANOVITA)
Ca tot vorbeam de bani … puteai sa-ti cumperi produse naturale si sanatoase. Iar chestia cu banii a fost o gluma, pentru ca nu erau scumpe.

5. Conferinte si cursuri de educatie pentru sanatate.
Aici s-au dezbatut cele mai actuale subiecte ale medicinei preventive precum: impactul alimentatiei asupra sanatatii, rolul alimentatiei in mentinerea sanatatii, controlul stresului, renunta la droguri.

6. Expozitia de fotografie pe tema SANATATE.
Cei care iubesc fotografia, puteau sa participle la aceasta expozitie unde s-au pus la bataie si premii: locul 1 un curs de fotografe, locul 2 un abonament pe un an la Photo Magazine, locul 3 un abonament pe 6 luni la Photo Magazine.

Ma credeti acum cand spun ca a fost interesant, nu? Mai mult decat atat mi s-a parut un gest plin de curaj din partea lor de a lupta pentru o viata sanatoasa si ai lua si pe alti de partea lor in aceste vremuri tulburi. Traim, dupa parerea mea, cum apucam si cum putem, credem ca suntem nemuritori si ca probabil nimic nu ne va imbolnavi. In realitate suntem fragili, sensibili, in mijlocul pericolelor cu ochii inchisi. Cu siguranta cei care au fost au gasit la fel ca si mine interesant acest proiect si au incercat atunci cand au ajuns acasa sa mai schimbe cate ceva in modul lor de viata. Cei care nu au fost au pierdut inca un tren care-i ducea spre SANATATE. Credeti ca veti mai putea pierde multe? … nu suntem nemuritori.
 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite