Un produs Blogger.

Self-publishing

vineri, 30 noiembrie 2012



Sunt mulți cărora ne place să scriem. Luăm cuvinte, le șlefuim, le așezăm, le mutăm, le învârtim, le inventăm, le ascultăm, ne ascultă și le punem frumos în cărți, care multe dintre ele nu văd niciodată lumina tiparului. Fie nu sunt publicate de editor, fie nu ajung niciodată la editor, fie sunt prea scump de publicat iar motive tot sunt.
În România timid dar în alte state deja un fenomen, site-urile de self-publishing  sunt tot mai populare și mai căutate. Mulți au spus că era Gutenberg e pe sfârșite și cărți bune zac pe rafturile librăriilor.
Referitor la era Gutenberg e cam adevărat, de mult, multe lucruri s-au mutat în mediul on-line care câștigă tot mai mult teren. Cât despre cărțile bune care zac pe rafturile bibliotecilor și asta e cam adevărat din păcate, pentru că puțini mai cumpără carte în România. Fie ca sunt prea scumpe, fie că nu mai ajung acolo, fie că au e-book, fie că această industrie e slab promovată, motive sunt destule și cifre statistice care să arate acest lucru.
În alte țări s-a găsit o soluție prin site-urile de self-publishing. Îți publici cartea singur, fără să îți mai taie cineva aripile și poți chiar câștiga și bani din asta.
În România e la început acest fenomen încă, chiar dacă, cum am mai spus, sunt atât de mulți care scriu, și scriu cu plăcere.
Dacă ar fi să îmi deschid mâine un magazin on-line l-aș transform într-un laborator de creație. Intri, scrii și publici. Dacă și vinzi, norocul tău. Dar scopul principal e pentru self-publishing. Scrie cu drag, mult, puțin și dacă vrei publică.
Și tocmai pentru că e cam la început acest fenomen în România e și mai frumos să faci așa ceva. Nu știi destinația iar necunoscutul te poate face creativ, optimist și curios. Poți aduna doar oameni pasionați, curajoși care vor să încerce altceva.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 28.

Viitorul unităților de stocare



În fiecare zi mai scriem ceva la capitolul ”Invenție”. E precum ”Cartea de nisip” a lui Borges, nu are sfârșit și în timp ajungem să trăim tot ce este acolo scris.
Dischete, cd-uri, dvd-uri și mai apoi stick-urile de memorie, din ce în ce mai mici și culmea, cu spațiu din ce în ce mai mare pentru informație. Stick de 4 GB, de 8 GB, de 12 GB, ”să depozitezi” acolo tot ce vrei și ce nu vrei.
Pentru informația cea de toate zilele avem și hdd extern și mai nou, încă nu prieten cu toată lumea serviciul Cloud.
În viitor cred că vor fi atât de comune și folosite stick-urile sau hdd-urile externe încât toată lumea le va folosi. Va fi o ”invazie” asemănătoare cu a telefoanelor mobile. Nu m-aș mira ca peste câțiva ani să aibă și bunica mea sau albumele de la nuntă, botez sau zile onomastice să ni se livreze într-un stick legat cu o fundiță frumoasă.
Serviciul Cloud probabil ca va deveni mai cunoscut și va avea și mai mulți clienți, asta dacă până ajungem în viitor vor rezolva ceva legat de securitatea datelor, care deocamdată poate prezenta probleme și poate aduce neîncredere și de situația legală, care acum este complexă deoarece utilizatorii nu află nici măcar în ce țară e serverul care îi găzduiește datele sale.
Dar cu siguranță se vor inventa cele necesare și acest serviciu va ajunge din ce în ce mai folosit.
Vitorul pare cucerit de stick-uri care vor deveni din ce în ce mai mici dar totuși tot mai mari ca memorie. Vor fi un fel de notebook-urile de astăzi. În loc de agendă un stick de memorie sau un hdd extern.
Nu pare așa urât acest viitor, asta înseamnă o geantă mai ușoară pe care să o cari de dimineața până seara și când e vorba de un cadou, un singur click pe un magazin on-line la rubrica de oferte hdd te poata ajuta oricând. Deci viitorul împachetează amintirile în ceva mic.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 27

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite