Un produs Blogger.

Viitorul unităților de stocare

vineri, 30 noiembrie 2012



În fiecare zi mai scriem ceva la capitolul ”Invenție”. E precum ”Cartea de nisip” a lui Borges, nu are sfârșit și în timp ajungem să trăim tot ce este acolo scris.
Dischete, cd-uri, dvd-uri și mai apoi stick-urile de memorie, din ce în ce mai mici și culmea, cu spațiu din ce în ce mai mare pentru informație. Stick de 4 GB, de 8 GB, de 12 GB, ”să depozitezi” acolo tot ce vrei și ce nu vrei.
Pentru informația cea de toate zilele avem și hdd extern și mai nou, încă nu prieten cu toată lumea serviciul Cloud.
În viitor cred că vor fi atât de comune și folosite stick-urile sau hdd-urile externe încât toată lumea le va folosi. Va fi o ”invazie” asemănătoare cu a telefoanelor mobile. Nu m-aș mira ca peste câțiva ani să aibă și bunica mea sau albumele de la nuntă, botez sau zile onomastice să ni se livreze într-un stick legat cu o fundiță frumoasă.
Serviciul Cloud probabil ca va deveni mai cunoscut și va avea și mai mulți clienți, asta dacă până ajungem în viitor vor rezolva ceva legat de securitatea datelor, care deocamdată poate prezenta probleme și poate aduce neîncredere și de situația legală, care acum este complexă deoarece utilizatorii nu află nici măcar în ce țară e serverul care îi găzduiește datele sale.
Dar cu siguranță se vor inventa cele necesare și acest serviciu va ajunge din ce în ce mai folosit.
Vitorul pare cucerit de stick-uri care vor deveni din ce în ce mai mici dar totuși tot mai mari ca memorie. Vor fi un fel de notebook-urile de astăzi. În loc de agendă un stick de memorie sau un hdd extern.
Nu pare așa urât acest viitor, asta înseamnă o geantă mai ușoară pe care să o cari de dimineața până seara și când e vorba de un cadou, un singur click pe un magazin on-line la rubrica de oferte hdd te poata ajuta oricând. Deci viitorul împachetează amintirile în ceva mic.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 27

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite