Un produs Blogger.

Self-publishing

vineri, 30 noiembrie 2012



Sunt mulți cărora ne place să scriem. Luăm cuvinte, le șlefuim, le așezăm, le mutăm, le învârtim, le inventăm, le ascultăm, ne ascultă și le punem frumos în cărți, care multe dintre ele nu văd niciodată lumina tiparului. Fie nu sunt publicate de editor, fie nu ajung niciodată la editor, fie sunt prea scump de publicat iar motive tot sunt.
În România timid dar în alte state deja un fenomen, site-urile de self-publishing  sunt tot mai populare și mai căutate. Mulți au spus că era Gutenberg e pe sfârșite și cărți bune zac pe rafturile librăriilor.
Referitor la era Gutenberg e cam adevărat, de mult, multe lucruri s-au mutat în mediul on-line care câștigă tot mai mult teren. Cât despre cărțile bune care zac pe rafturile bibliotecilor și asta e cam adevărat din păcate, pentru că puțini mai cumpără carte în România. Fie ca sunt prea scumpe, fie că nu mai ajung acolo, fie că au e-book, fie că această industrie e slab promovată, motive sunt destule și cifre statistice care să arate acest lucru.
În alte țări s-a găsit o soluție prin site-urile de self-publishing. Îți publici cartea singur, fără să îți mai taie cineva aripile și poți chiar câștiga și bani din asta.
În România e la început acest fenomen încă, chiar dacă, cum am mai spus, sunt atât de mulți care scriu, și scriu cu plăcere.
Dacă ar fi să îmi deschid mâine un magazin on-line l-aș transform într-un laborator de creație. Intri, scrii și publici. Dacă și vinzi, norocul tău. Dar scopul principal e pentru self-publishing. Scrie cu drag, mult, puțin și dacă vrei publică.
Și tocmai pentru că e cam la început acest fenomen în România e și mai frumos să faci așa ceva. Nu știi destinația iar necunoscutul te poate face creativ, optimist și curios. Poți aduna doar oameni pasionați, curajoși care vor să încerce altceva.

Articol scris pentru SuperBlog, etapa 28.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sunt multi carora ne place sa scriem?

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite