Un produs Blogger.

Informația chiar costă

marți, 5 februarie 2013Cu siguranță și tu ai auzit de foarte multe ori replica ”informația costă” dar ce te faci când pe bune, pentru un răspuns cineva chiar îți cere bani.
Mi-a povestit cineva două întâmplări reale care au avut loc într-o instituție numită Judecătorie.

Într-una personajul principal e fratele care s-a dus să întrebe ceva iar la sfârșit omul care i-a răspuns ia cerut 20 de lei. Evident omul mirat a întrebat total nedumerit ”20 de ce?” Și răspunsul a fost: ”20 de lei pentru informație. Atât costă”. Ia dat 10 lei că atât avea pentru că după cum i-a spus omul cu informația ”merge și atât”. Abia când a ieșit din Judecătorie și-a dat seama ce i s-a întâmplat și cum a dat așa 10 lei fără să primească o chitanță, un bon sau să afle unde se duc banii ăia.

Celălalt personaj, un prieten, care avea treabă la aceeași Judecătorie a întrebat pe cineva dacă îl poate ajuta cu o informație. Iar răspunsul a fost și mai tare ca în celălalt caz: ”Nu ai pus corect întrebarea. Corect era cât mă costă să îmi spuneți această informație?” Și prețul era 25 de lei.

Mi s-a părut mult prea tare, probabil și pentru că încă nu mi s-a întâmplat și mie. :) Și sper nici să nu mi se întâmple prea curând.

Mda, deci, într-adevăr, informația costă, la propriu.
Și dacă tot informațiile chiar costă bani, mai e expresia aia: timpul costă bani. Oare asta la propriu cum e?

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite