Un produs Blogger.

”Inca o zi infecta ...

marți, 18 iunie 2013

... sau 365 de motive de a nu te ridica din pat”, este titlul unei cărțului pe care întâmplător am găsit-o în coșul cu reduceri al librăriei din drumul meu spre casă. 

Subțirică, cu o copertă roșie și un titlu atrăgător am decis să o achiziționez.
Cartea este scrisă de Pierre Enckell și adună fix 365 de motive de a nu te ridica din pat, din jurnalele intime ale scriitorilor și ale personalităților publice din secolul al XVIII-lea până în zilele noastre.
Uite așa aflăm că Mircea Eliade pe 23 ianuarie 1973, se simțea ”bolnav ca un câine” sau că Lev Tolstoi nota pe 17 decembrie 1897, ”starea mea sufletească e mereu proastă”.Autorul notează la început și ”modul de administrate” al cărții. ”Patru pagini sunt suficiente în cazuri benigne. La nevoie repetați doza de mai multe ori. Lectura integrală poate fi prescrisă în situații grave. În privința dietei, nu există contraindicații, cantitatea de glucide și lipide fiind redusă la minimum.”


Chiar dacă e recomandată citirea integrală doar în cazuri grave, curioziatea mea a triumfat și am citit-o repede pentru ca e interesant sa le descoperi notitele scriitorilor tai preferati. Creează dependenta si nu o lasi din mana, pana la final. Dacă ești pasionat de istorie poți citi Suleyman Magnificul cartea. În acest fel serile de vară vor fi mai interesante. 

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite