Un produs Blogger.

Despre mașini și poveștile lor

luni, 7 octombrie 2013

Când vine vorba de mașini îmi plac trei lucruri: reclamele, cursele de mașini și piloții. J
Îmi plac reclamele pentru că spun povești, cursele de mașini pentru adrenalină și piloții (unii) pentru că par curajoși și interesanți.

Și ca orice pasionat de scris în fiecare lucru văd un suflet și un început de poveste. Inclusiv când vorbim de mașini. Așa este și cu noua Toyota. Este o poveste care începe cu ”Frumoasă cu un scop precis.”

Și să ne închipuim că este o persoană. Că este prietenul nostru de nădejde alături de care plecăm la drum. La muncă, la plimbare, în vacanță. Și atunci când găsim pe cineva după sufletul nostru am vrea să nu fie atins de praful efemerității. Exact așa este și cu noua Corolla.  Devine prietena noastră iar scopul precis este de a ne duce în siguranță la destinație și sa fie fiabilă.
Ne atrag lucrurile frumoase. Și e normal. Întâi vedem. Ne îndrăgostim de forme frumoase, de culori clare, de eleganță, de lux. Cu o mașină e exact ca atunci când cunoastem o persoană pentru prima dată. Dăm mâna cu ea, spunem îmi pare bine și ne uităm la ea din cap până-n picioare. Dacă e draguță și carismatică ne atrage și mai mult. Și ne devine dragă și vrem să petrecem timp în preajma ei.
În cazul unei mașini, până să o conducem, să ne interesăm de chestiile tehnice, o vedem. Și ne-odorim elegantă, să spună ceva, să atragă priviri, să ni se lipească de suflet.




Abia apoi vrem mai mult. În cazul oamenilor vrem să fie și inteligenți, și ambițioși, și interesanți, și sinceri, și corecți, și loiali ... și atunci ne plac și mai mult.
La fel e și cu mașina. Ne dorim un pic mai mult. Vrem să meargă bine, să fie confortabilă, funcțională, fiabilă.
Cam așa este povestea Toyotei Corolla. Este o poveste despre frumusețe și fiabilitate. Toate la un loc, într-o mașină. Și poate că nu degeaba este cea mai vândută mașină din toate timpurile. Pentru că ne dorim multe sau mai bine zis de toate de la oamenii din jurul nostru și de la lucrurile din jurul nostru. Căutăm perfecțiunea în orice pentru că suntem ființe perfectibile.

Și pentru că tot am vorbit despre reclame și poveștile din ele, te las cu o reclamă la Toyota care vorbește cel mai bine despre fiabilitatea acestei mărci de mașini.


Articol scris pentru SuperBlog 2013.



2 comentarii:

Ochiu ratiunii spunea...

Multa bafta, Olimpia! Sa ne citim cu bine ;)

Otilia Pintilioaie spunea...

Salutare! Mersi si bafta, spor si inspiratie si tie!

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite