Să
vă spun o poveste. După ce am terminat facultatea, prietena mea Ioana, fostă
colegă, a plecat în Franță. Nu doar în vacanță, ci de tot. Fiecare revedere cu
ea era un deliciu. De altfel și astăzi pentru că din păcate ne vedem rar. Dar, chiar atunci, la început, fiecare întâlnire era o lecție despre cultura și
obiceiurile francezilor. Una din poveștile care mi-au plăcut a fost cea legată
de brânză și felul în care este tăiată. Nicidecum în două, pe jumătate pentru
că așa îi tai miezul, adică inima, exact ce este cel mai bun. Mai întâi
decupezi mijlocul și apoi o tai felii. Așa salvezi partea cea mai bună și te
bucuri de ea.
Așadar
când zilele trecute mi-am cumpărat brânză - miez de lapte, light, evident,
că vă povesteam și în celelalte articole trecerea mea bruscă la un trăi
sănătos, de nevoie, am zâmbit automat și m-am gândit la inimă și evident la ...
Paris.
Când
spui miez te gândești la ce este cel mai bun. La ceva delicios pe care de
obicei îl primești când ești mic. De exemplu, miezul de le pepene. Pentru că
eram cea mai mică îl primeam mereu pe tot. Era atât de roșu și zemos. Miezul de
pâine, despre care îmi spunea bunica să îl mănânc că este mai bun și să las
coaja. Și acum, mai aduc imaginea Parisului ... orașul luminii, a parfumului, a
artei, a dragostei.
Parisul
este miezul. Este cel mai frumos. Un oraș care se întinde la picioarele
Turnului Eiffel și prin care imaginar, m-am plimbat de-atâtea ori și-am trăit atâtea
iubiri imaginare.
Un
oraș pe care abia aștept să îl vizitez. Un oraș în care aștept să mă plimb pe
străduțe, să miros cărțile vechi de la vânzătorii ambulanți de pe malurile
Seinei, să beau un pahar de vin, să îmi lipesc nasul de vitrina unui magazin
Chanel, să stau pe iarbă într-un parc.
Să
fiu doar eu, așa cum primeam doar eu miezul de la pepene, ca toate amintirile
să fie doar ale mele. Poate
e egoism. Dar când îți place ceva, vrei cât mai mult pentru tine.
Deci, vreau cât mai mult Paris pentru mine. Și n-aș fi crezut că un miez de lapte
poate fi un bilet către frumoasa capitală a Franței.
Articol
scris pentru SuperBlog 2013.
Un comentariu:
stiai ca la Paris Miezul de Lapte se mananca cu dulceatza? de coacaze negre sau cirese ...
Trimiteți un comentariu