Un produs Blogger.

Un cuplu ciudat

marți, 19 noiembrie 2013


Aseară am fost la teatru, la o super comedie de la care chiar pleci răzând, ”Un cuplu ciudat”. Și acum vă întreb pe voi. Când spun cuplu, la ce vă gândiți? Dar când spun cuplu ciudat? Ei, bine, nu știu la ce vă gândiți dar în nici un caz răspunsul nu e o ea și un el. Sunt doi de ”el”. 

Doi prieteni, care ajung colegi de apartament după ce mariajele lor se destramă. Unul rebel, un tip nonconformist și total iresponsabil, un fel de Dean Moriarty, și celălalt, un maniac, un obsedat de curățenie și ordine. Total pe dos, amândoi ajung să se certe și să se enerveze, până la disperare, unul pe celălalt. Dacă nu i-ai vedea și cumva ți-ar pica în mână scenariul, dupa replici, ai spune că este o ceartă între doi soți după ani și ani de căsnicie. Până la urmă, a trăi cu cineva e o provocare, fie ca e soțul sau soția, iubitul sau iubita ori cel mai bun prieten/ă. Sunt savuroase replicile și situațiile inspirate din viață, pur și simplu. Chiar dacă sunt doar doi prieteni se ceartă ca și cum s-ar certa cu soțiile lor. Și-ți dai seama că astfel de certuri, deși pe scenă foarte comice, în realitate chiar se întâmplă. Chiar arunci cu replici de tot felul. Chiar ajungi să te enervezi că mai e cineva care să îți spună cum să te porți. Și celălalt să se supere că nu te porți cum crede el că ar fi bine. Un fragment de viață transpus într-o super comedie care merită văzută. E un moment de deconectare și o lecție de viață pe care o primește învelită într-o comedie.


Piesa ”Un cuplu ciudat” a fost scrisă de Neil Simon. In distributie sunt actorii Vlad Conovaru, Angel Popescu, Delia Nartea, Gloria Găitan, Marius Drogeanu, Șerban Georgevici, Bogdan Ghițulescu.  

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite