Un produs Blogger.

Alege sanatatea … intoarce-te la natura

luni, 14 aprilie 2008

Intre 7 si 11 aprilie 2008 a fost la Brasov Expo Sanatate. Am fost si eu, din curiozitate si cred ca din dorinta de a trai mai sanatos, si pot sa spun interesant. Am venit acasa cu o mana de pliante si in cap cu o multime de idei sanatoase. Pai sa va spun … ca o data cu Ziua Mondiala a Sanatatii voluntari ai Asociatiei Stundentesti AMICUS impreuna cu Universitatea Transilvania Brasov, Agentia de sanatate publica si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov, s-au gandit sa demareze o campanie de informare despre beneficiile unui stil de viata sanatos. Generic campania lor s-a numit “ Back to basis”. Aceasta campanie cuprindea mai multe componente, si anume:

1. Sectorul expozitional cu 8 standuri SANATATE ( soare, aer, nutritie, tihna, activitate fizica, temperanta, echilibru spiritual ). La fiecare stand un tanar entuziasmat iti povestea lucruri interesante si te ghida pe drumul sanatatii. In aceste standuri se gaseau panouri informative de unde puteai afla lucruri nu numai interesante ci si utile pentru a incerca sa-ti schimbi stilul de viata alegand sanatatea.

2. Standuri cu teste medicale.
Dupa ce te-ai informat puteai sa te opresti sa-ti faci gratuit o serie de teste precum: masurarea tensiunii arteriale, masurarea greutatii, procentului de grasime corporala, teste de evaluare a stilului de viata.

3 Stand de carti si pliante.
Daca vroiai sa afli si mai multe si sa-ti continui documentarea despre a trai sanatos o multitudine de carti utile iti stateau la dispozitie, trebuia doar sa scoti ceva bani din buzunar, ca de’ sanatatea pe bani se tine.

4. Stand de produse sanatoase.( SANOVITA)
Ca tot vorbeam de bani … puteai sa-ti cumperi produse naturale si sanatoase. Iar chestia cu banii a fost o gluma, pentru ca nu erau scumpe.

5. Conferinte si cursuri de educatie pentru sanatate.
Aici s-au dezbatut cele mai actuale subiecte ale medicinei preventive precum: impactul alimentatiei asupra sanatatii, rolul alimentatiei in mentinerea sanatatii, controlul stresului, renunta la droguri.

6. Expozitia de fotografie pe tema SANATATE.
Cei care iubesc fotografia, puteau sa participle la aceasta expozitie unde s-au pus la bataie si premii: locul 1 un curs de fotografe, locul 2 un abonament pe un an la Photo Magazine, locul 3 un abonament pe 6 luni la Photo Magazine.

Ma credeti acum cand spun ca a fost interesant, nu? Mai mult decat atat mi s-a parut un gest plin de curaj din partea lor de a lupta pentru o viata sanatoasa si ai lua si pe alti de partea lor in aceste vremuri tulburi. Traim, dupa parerea mea, cum apucam si cum putem, credem ca suntem nemuritori si ca probabil nimic nu ne va imbolnavi. In realitate suntem fragili, sensibili, in mijlocul pericolelor cu ochii inchisi. Cu siguranta cei care au fost au gasit la fel ca si mine interesant acest proiect si au incercat atunci cand au ajuns acasa sa mai schimbe cate ceva in modul lor de viata. Cei care nu au fost au pierdut inca un tren care-i ducea spre SANATATE. Credeti ca veti mai putea pierde multe? … nu suntem nemuritori.

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite