Un produs Blogger.

O Cenușăreasă modernă

luni, 18 martie 2013


Povestea preferată a copilăriei mele este Cenușăreasa. Poate datorită prințului, poate condurului fermecat și a rochiței de bal sau poate pur și simplu a finalului fericit, când binele învinge răul, când cei doi, așa cum ne dorim mereu, trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.


Dacă ar fi azi să vorbim despre o Cenușăreasă modernă, probabil că am înlocui condurul cu platformele și rochița am face-o noi, acasă, la mașina de cusut, ca să mai păstrăm ceva din aerul boem al poveștii. Finalul și prințul, o nu, nu le-aș schimba deloc.

Să spunem că ar veni o seară frumoasă de bal și că în lumea asta un pic mai modernă, îți închipui o rochie lungă, neagră, cu spatele gol. Și vrei să ți-o faci singură acasă, să îți pui amprenta pe ea.

Acum sunt mașini de cusut moderne, le găsești în magazine de electrocasnice iar dacă te uiți atent găsești și pe internet și prin magazine promoții la electrocasnice încât să fie o afacere bună.

Îți croiești materialul, tragi fiecare cusătură cu dragoste și ușor, ușor, îi dai forma dorită.

De fiecare dată când coși, când îți plimbi materialul prin mână, te gândești la forma finală, la cum va curge pe tine, la cum vei străluci în ea, la cum de la bal vei pleca, la brațul cuiva, pentru totdeauna.

Aș alege o mașină Singer, pentru tradiție și modelul Talent 3321, pentru că e elegantă, are peste 370 de modele combinate și cu siguranță mi-ar fi utilă.

Iar rochia, că despre ea vorbeam, ar fi gata,exact cum ar trebui și perfectă pentru o Cenușăreasă modernă.

Articol scris pentru Spring SuperBlog.

Niciun comentariu:

 

O Campanie Salvati Copiii

Campanie ShoeBox

ShoeBox.ro - Cadoul din cutia de pantofi. Participa si tu!

Cele mai citite